söndag 3 maj 2009

Köttiga bullar, som köttbullar

Köttbullar är barnens favorit

Kanske inte så konstigt, och säkert ganska vanligt. Köttbullar älskas av alla barn. Stora som små. Våra barn är inget undantag och köttbullar blir det ofta. Ibland ett par gånger i vecka. Vid tillfälle slarvar i och äter mammas köttbullar, inte mamma Zandra, utan då blir det mamma Scans. Dom är ok, men visst blir det godare, och lite mer speciellt då man lägger ned den lilla extra stunden och rullar dom själv.

Jag har lagat klassiska köttbullar länge med grädde/mjölk, ströbröd osv. Dock har jag dom senaste gångerna gjort köttbullarna lite mer köttiga, helt enkelt skippat mjöl och ströbröd. Jag tycker det blir kalasgott.

Det här behöver du
Räcker till 2 hungriga vuxna, 3 köttebulletokiga barn och en extra portion dagen efter.

600g köttfärs, alltid nötfärs
1 gul lök
1 stort ägg, eller två små
1 stor klick dijonsenap
smör till stekning
salt och peppar

Hacka först
den gula löken, desstu finare hackat, desstu godare tycker våra barn. Fräs gyllengull i en stekpanna och låt svalna något.

Blanda allt utom ägg i stor skål, jag gillar bäst glas. Använder händerna, tillsammans med barnens små knubbiga fingrar. Låt dom tvätta sig och vara med att laga maten. Våra barn är ofta med och det uppskattas alltid. Blanda till sist i ägget.

Lek nu fram tillsammans med barnen härliga små, små runda köttbullar. När alla är färdiga så det bara att bryna i en stekpanna. Jag låter ofta köttbullarna gå klart i ugnen medan allt dukas fram.

En god och gräddig så har du gjort vid sidan av. Härligt gott med lingonsylt och kokt potatis

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar